آتلانتیک| انتخاباتی که میتواند آمریکا را در هم بشکند/۵
از سراسر وب
به گزارش گروه بینالملل «رکن آنلاین»، «بارتون گلمن» تحلیلگر نشریه «آتلانتیک» در یادداشتی مفصل هشدار داده است اگر نتایج شمارش آرای دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نزدیک باشند، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی آمریکا و نامزد جمهوریخواهان میتواند با ایجاد هرجومرج، این نتایج را بهنفع خود تمام کند. در این صورت چه کسی میتواند جلوی او را بگیرد؟ بخش پنجم (آخر) از متن این یادداشت در ادامه آورده شده است.
بخش اول این یادداشت را در اینجا بخوانید.
بخش دوم این یادداشت را در اینجا بخوانید.
بخش سوم این یادداشت را در اینجا بخوانید.
بخش چهارم این یادداشت را در اینجا بخوانید.
گلمن مینویسد: «”ادوارد فولی” پژوهشگر و متخصص قوانین انتخاباتی در مقالهای، مسیرهایی را مشخص میکند که نشان میدهد حتی اگر در یک ایالت، آرای الکترال مورد تشکیک قرار گیرند، درگیری دو حزب حتمی خواهد بود. اگر دموکراتها سنا را پس گرفته و اکثریت مجلس نمایندگان را نیز حفظ کنند، تمامی مسیرها به سمتی میروند که قانون شمارش آرای الکترال نهایتاً به ریاستجمهوری بایدن منتج شود. اگر جمهوریخواهان سنا را حفظ کرده و به شکلی دور از انتظار، اکثریت مجلس نمایندگان را نیز کسب کنند، این قانون به نفع آنها خواهد بود.اما اگر دودستگی در کنگره باقی بماند شرایطی به وجود خواهد آمد که در آن رسیدن به نتیجهای قطعی محتمل نیست. هر حزب میتواند قرائت خود را از قانون داشته باشد که طبق آن نامزد خود را برنده میداند و رأی گرهگشایی صادر نخواهد شد. چگونه ممکن است کنگره وارد بنبستی غیر قابل شکستن شود؟ در این حوزه، قانون همانند هزارتویی است که برای ترسیم آن در یک مقاله، بیش از حد پیچیده است».
وی میافزاید: «یک قرائت از قانون شمارش آرای الکترال این است که کنگره باید الکتورهایی که از سوی فرماندار دموکرات تعیین شدهاند به رسمیت بشناسد، مگر اینکه مجلس نمایندگان و سنا طور دیگری تشخیص دهند. مجلس نمایندگان طور دیگری تشخیص نخواهد داد و بایدن در پنسیلوانیا و کاخ سفید پیروز میشود. اما پنس علیه آن موضع خواهد گرفت و قرائت دیگری را خواهد داشت که در آن، کنگره باید الکتورهای هردو رقیب را کنار بگذارد. با رد صلاحیت الکتورهای پنسیلوانیا، ۵۱۸ رأی الکترال باقی میماند. اگر بایدن برتری اندکی در میان آنها داشته باشد، پیروز خواهد بود زیرا طبق بند دوازدهم “بیشترین تعداد رأی” را دارد. با این حال جمهوریخواهان خواهند گفت همین اصلاحیه دوازدهم “کسب اکثریت در میان تمام الکتورها” را طلب میکند و پنس حکم میکند که تعداد کلی آنها ۵۳۸ نفر است و بایدن به حدنصاب ۲۷۰ نفر نرسیده است. در اینجا بحث راه به جایی نبرده و تصمیمگیری به مجلسی سپرده میشود که در آن هر ایالت یک رأی خواهد داشت. اگر همین ترکیب حزبی فعلی تا آن زمان حفظ شود، ۲۶ رأی از ۵۰ رأی به ترامپ خواهد رسید».
او در ادامه مینویسد: «پیش از اینکه پنس طبق حروف الفبا از پنسیلوانیا به رود آیلند برسد، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان تمام سناتورها را از صحن مجلس بیرون میکند و از تکمیل شدن شمارش آراء در حضور نمایندگان که از شروط قانون است، جلوگیری میکند. اگر تا روز تحلیف ریاست جمهوری شمارش آراء ناتمام مانده باشد، خود رئیس مجلس نمایندگان میتواند اعلام رئیسجمهوری کند. پلوسی آماده خواهد شد تا ۲۰ ژانویه سوگند یاد کند، مگر اینکه پنس از موضع خود عقبنشینی کرده و بایدن را پیروز انتخابات بشناسد. اما پنس کوتاه نخواهد آمد و سنا را دوباره در جایی گرد میآورد و جمهوریخواهان مجلس نمایندگان نیز حضور مییابند تا به شمارش آراء ادامه داده و ترامپ را به عنوان رئیس جمهور معرفی کنند. حالا سه نفر مدعی ریاست جمهوری خواهند بود. راههای دیگری نیز در این هزارتو وجود دارد که به بنبست میرسند. اکنون بحران قانون اساسی به مرحلهای عمیقتر