تشریح وضعیت تجارت خارجی کشور در سال ۹۹ / تیغ دو لبه کاهش ارزش پولی ملی برای صادرات
از سراسر وب
به گزارش خبرنگار اقتصادی «رکن آنلاین»، براساس اعلام رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران آمارهای تجارت خارجی ایران در نیمه اول امسال نشان میدهد، در این مدت حجم تجارت خارجی کشور با ۶۲ میلیون و ۸۴۲ هزار تن کالا به ارزش ۳۰ میلیارد و ۳۴۹ میلیون دلار بوده است که از این حجم تجارت خارجی سهم صادرات ۴۶ میلیون و ۳۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۵۶۶ میلیون دلار و سهم واردات ۱۶ میلیون و ۵۲۴ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار بوده است.
بر این اساس، تراز تجاری ایران در ۶ ماهه اول امسال نیز منفی ۳ میلیارد و ۲۱۷ میلیون دلار شد بنابراین مقایسه آمار تجارت خارجی کشور در نیمه اول امسال با نیمه نخست سال گذشته نشان می دهد که تجارت خارجی کشور در ۶ ماهه اول سال ۹۸ از وضعیت بهتری برخوردار بوده است.
مسئولان دولتی موضوع تحریم و شیوع بیماری
از آنجا که در شرایط تحریم کشور بخصوص تحریم های نفتی درآمد کشور در این بخش به حداقل رسیده، لذا توسعه صادرات غیرنفتی و کسب درآمد در این زمینه برای کشور بسیار حائز اهمیت است براین اساس درباره راه های توسعه صادرات غیرنفتی و مشکلات صادراتی در این بخش گفتوگویی تفصیلی با حمید زادبوم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران انجام شده که در ادامه می خوانید:
* تاثیر کاهش صادرات گاز به ترکیه بر کاهش درآمدهای صادراتی در سال جاری
– فارس: تجارت خارجی کشور در ۶ ماهه نخست امسال با ۳۰ میلیارد دلار به پایان رسید این در حالی است که در ۶ ماهه نخست سال ۹۸ تجارت کشور رقمی بیش از ۴۲ میلیارد دلار بود. با توجه به صادرات ۱۳ و نیم میلیارد دلاری و واردات 16 و نیم میلیارد دلاری در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت 28 درصدی مواجه شده است. بفرمایید دلیل افت تجارت خارجی کشور چیست؟
زادبوم: این اختلاف زیاد کاهش صادرات و واردات دلایل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن عدم صادرات گاز به کشور ترکیه است.
در ۵ ماهه اول امسال صادرات ما به ترکیه ۵۱۳ میلیون دلار بوده است در حالی که در 5 ماهه اول سال گذشته صادرات ما به این کشور 2 میلیارد و 470 میلیون دلار بوده است. این اختلاف 2 میلیارد دلاری به علت صادر نشدن گاز طبیعی به کشور ترکیه است.
موضوع دوم و عامل موثر بر کاهش صادرات بسته شدن 2 ماهه مرزهای بسیاری از کشورهای همسایه بر کالاهای وارداتی به علت شیوع ویروس
علاوه بر موارد مذکور بعد از بازشدن مرزها به علت تراکم کامیون های حمل بار در مرزها با کندی در امر صادرات مواجه شدیم که البته ممکن است هنوز هم در برخی مرزها شاهد این کندی باشیم.
کاهش تجارت و یا کاهش صادرات فقط ناشی از محدودیت های
با شیوع ویروس
از ابتدای شیوع ویروس