تولیدات پتروشیمی ظرف ۸ سال از ۲۰ به ۶۰ میلیون تن رسید/برای توسعه صنعت پتروشیمی ریلگذاری کردیم
از سراسر وب
محمد زیار رئیس اسبق دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «رکن آنلاین» با اشاره به وظایف شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حوزه سیاستگذاری و توسعه صنعت پتروشیمی گفت: به طور کلی در حوزه صنعت پتروشیمی بحث ما به دو بخش تقسیم میشود. یکی صنایع بالادست و میان دست پتروشیمی که جزء صنایع سنگین محسوب میشود و دیگری صنایع تکمیلی پتروشیمی که جزء صنایع کوچک و متوسط محسوب میشود. بهتر است هر کدام از این دو بخش به شکل جداگانه مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد.
وی ادامه داد: از اول انقلاب تا دولت نهم کلیه فعالیتها در حوزه پتروشیمی توسط خود
زیار گفت: بعد از ابلاغ سیاستهای اصل 44 و اجرای روند خصوصیسازی در کشور، طبق قانون
* حدود ۸۰ درصد خصوصیسازیها در صنعت پتروشیمی(NPC) در دولت نهم و دهم انجام شد
رئیس اسبق دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی گفت: نقش دیگر
وی گفت: در این دولت نهم و دهم برای اولین بار ساخت پتروشیمیهای جدید آرام آرام به بخش خصوصی و غیردولتی واگذار شد. در پایان دولت دهم تمامی شرکتهای تولیدی پتروشیمیها با ظرفیت تولید 60 میلیون تن در سال به بخش غیر دولتی واگذار شده بود و همچنین 67 پروژه جدید احداث مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید 61 میلیون تن در سال با پیشرفت پروژه بین 20 تا 96 درصد آماده و تحویل بخش خصوصی و غیردولتی شد تا ظرفیت تولید کشور جمعا به 121 میلیون تن در سال برسد. (اطلاعات روند افزایش ظرفیت تولید و همچنین پروژههای پتروشیمی در دست اجرا تا پایان دولت دهم در جدول 1 و 2 ارائه شده است).
جدول ۱
جدول ۲
زیار خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده امروز علی رغم تحریمهای ظالمانه با توجه به عملکرد بخش خصوصی و غیردولتی مشخص شده است تفکر خصوصیسازی در صنعت پتروشیمی چه در حوزه نگهداشت تولید جاری و چه در حوزه پروژههای آتی، تفکر درست و قابل دفاعی بوده است.
*در دولت نهم و دهم ظرفیت تولید پتروشیمی از سالانه حدود ۲۰ میلیون تن به ۶۰ میلیون تن رسید
رئیس اسبق دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی گفت: دولت نهم در حالی روی کار آمد که ظرفیت پتروشیمی در ایران حدود ۲۰ میلیون تن در سال بود. دولت نهم و دهم بعد از هشت سال در حالی صنعت پتروشیمی را تحویل دولت یازدهم داد که ظرفیت محصولات پتروشیمی به ۶۰ میلیون تن در سال رسیده بود. علاوه بر این ریلگذاری و طرحهای برنامه ششم که باید جهت تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله صنعت پتروشیمی تا سال 1404 در حوزه حاکمیتی و توسعهای انجام میشد