دلار ۳۰ هزار تومانی و تورم بالا جدیدترین دستاورد برجام/ نتیجه اعتماد به دشمن چه شد؟
از سراسر وب
به گزارش خبرنگار اقتصادی «رکن آنلاین»، اخیرا
این در حالی بود که روحانی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۹۲ و در جریان رقابت های انتخاباتی گفته بود: «با چه حقی هر روز دست تو جیب مردم میکنیم و پول مردم را نصفش برداشت میکنیم؟ ارزش پول ملی را نصف کردهایم و هنوز هم شعار میدهیم؟ تورم بالای ۳۰ درصد، کاهش قدرت خرید پول ملی به کمتر از نصف، بیکاری بالای ۱۳ درصد و رشد اقتصادی صفر یا حتی منفی. چقدر شرم آور است که بانک مرکزی ما سکوت کند و IMF (صندوق بینالمللی پول) برای ما اعلام کند که رشد امسال ما منفی بود. قرار بود که رشد ۸ درصد و قرار بود نرخ تورم و بیکاری تک رقمی شود. همه ضعفها و همه ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت. من دولت راستگویان و درستکاران را تشکیل خواهم داد».
حال این سوال مطرح می شود که کدام اظهارات رئیس جمهور صحیح است؟ آیا همه مشکلات کشور بخاطر تحریمهاست یا اینکه نمی توان همه این مشکلات را پای تحریم ها نوشت؟
*استراتژی کشور در مواجهه با تحریمها در سالهای پایانی دولت دهم
به گزارش رکن آنلاین، با تصویب و اجرایی شدن قانون جامع تحریم های ایران (سیسادا) توسط آمریکا در خردادماه ۸۹، تحریم های آمریکا بر علیه کشورمان به شدت افزایش یافت و عملا شاهد آغاز جنگ اقتصادی غرب علیه ایران بودیم.
با تحریم شدن صادرات نفت و بانک مرکزی کشورمان توسط آمریکا و اتحادیه اروپا در اواخر سال ۹۰، تحریم های غرب علیه ایران مجددا تشدید شد و در سال ۹۱، شدت این تحریم ها به اوج خود رسید.
با اجرایی شدن این تحریم ها، شاهد اتفاقاتی مانند نصف شدن میزان صادرات نفت ایران از ۲.۲ میلیون بشکه در روز به ۱ میلیون بشکه در روز، ۳ برابر شدن قیمت ارز از حدود ۱۰۰۰ تومان به حدود ۳۰۰۰ تومان و افزایش نرخ تورم به حدود ۴۰ درصد بودیم.
در این دوره زمانی، استراتژی اصلی نظام، مقابله با این تحریم های غرب بود و به همین دلیل، تلاش شد از ظرفیت های داخلی و همچنین ظرفیت کشورهای شرقی مانند چین، به خوبی استفاده شود. در همین راستا، قراردادهایی در حوزه های نفت و راه با شرکت های چینی امضا شد و کونلون بانک چین هم نقش مهمی در استفاده ایران از درآمدهای نفتی و انتقال پول ایران در آن دوره زمانی ایفا کرد.
*تغییر استراتژی کشور در مواجهه با تحریم ها در دولت یازدهم
براساس این گزارش، با انتخاب
در این دوره زمانی، با توجه به طبیعت شوکهای ارزی در کنار اقداماتی ک