عراق مسؤولیتی در قبال بیماری زائران خارجی نمیپذیرد/ عبور از مرززمینی با ویزا هم ممنوع است
از سراسر وب
به گزارش خبرنگار حج و زیارت «رکن آنلاین»، حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین در گفتوگوی تلویزیونی با بیان اینکه ما از سال گذشته خود را برای برپایی اربعین آماده کردیم، اظهار داشت: تا دو ماه گذشته نیز در پی این بودیم تا شرایطی برای برپایی این حماسه فراهم شود، اما چندی پیش عراق در جلسات اعلام کرد که هیچ زائر خارجی نمیپذیرد.
اگر یک میلیون سهمیه هم داشتیم تدبیر برای اعزام سخت بود/ تصمیم دیرهنگام عراق بخاطر فشارهای افراد بانفوذ است
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت عراق در نهایت اعلام کرد هیچ زائر خارجی نخواهد پذیرفت، افزود: پس از آن وزارت بهداشت ایران هم اعلام کرد که هیچ زائری به عراق در ایام اربعین اعزام نمیکند و ستاد مرکزی اربعین هم به این امر اشاره کرد و بعد از آن نیز تصمیم به برپایی برنامه جایگزین گرفتیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه پنجشنبه طی تماسهایی که با من داشتند از پذیرش زائر توسط عراق مطلع شدم، گفت: طی تماسی که با سفیر عراق داشتم اعلام کردم که چرا این تصمیم را دیرهنگام گرفتید و اگر ما یک میلیون هم سهمیه داشتیم، تدبیر برای آنها سخت است. درباره موکبها هم که مطرح شده ۲۵۰ موکب و به ازای هر موکب هم ۱۰ نفر پذیرش صورت میگیرد، تاکنون هیچ اعلام رسمی از سوی عراق به ما نشده است.
وی درباره دلیل این اقدام عراق و پذیرش دیرهنگام زائر برای اربعین، گفت: به نظر میرسد که دولت عراق تحت فشار برخی افراد بانفوذ است. به همین دلیل با پذیرش تعداد محدودی زائر اربعین موافقت کرده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین افزود: پس از اطلاعرسانی در فضای مجازی درباره پذیرش زائر اربعین، با سفیر عراق صحبت و اعلام کردم ستاد ملی کرونا در ایران با اعزام زائر به عراق در ایام اربعین مخالفت کرده است و صرفا تصمیم گرفتیم افرادی که ضرورت ویژه دارند، مثلا اصحاب رسانه، بخش خدماتی یا افرادی را که امکاناتی قبلا فرستادند و ممکن است در صورت نرسیدن فاسد شود، اعزام کنیم.
تاکنون طرف عراقی درباره پذیرش موکب ایرانی به ما اطلاعی نداده است
ذوالفقاری در ادامه با بیان اینکه عراق تاکنون هیچ دعوتنامه و اطلاعیه رسمی برای اعزام ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در قالب موکب اربعین به ایران ارسال نکرده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینکه هیچ دعوتنامهای از سوی عراق دریافت نکردیم، باید بگوییم که این تصمیم قابل اجرا نیست؛ چرا که اگر موکبها میخواستند به زوار اربعین خدمت کنند، باید تاکنون مستقر میشدند.
وی تصریح کرد: با این وجود، فرض کنیم که فردا دولت عراق به ما رسماً اعلام کند که پذیرای موکبها است. ما اگر بخواهیم پس فردا موکبها را اعزام کنیم، آنها روز اربعین یا بعد از آن مستقر خواهند شد که عملاً مثمرثمر نخواهد بود. بنابراین، جا داشت قبل از اینکه عراق تصمیم بگیرد و اطلاعرسانی کند، زمینه لازم را فراهم میکرد تا با احساسات عاشقان حسینی بازی نشود.
عراق مسوولیتی در قبال بیماری زائران خارجی نمیپذیرد
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه برای برخی ویزای عراق صادر شده است، تصریح کرد: حتی افرادی که با ویزا به سمت مرز میروند، امکان عبور از مرز را ندارند و همانطور که عراق نیز اعلام کرده مسوول هر شهروندی به عراق میرود، بر عهده همان کشور است و عراق مسوولیتی در قبال بیماری زائران خارجی نمیپذیرد. بنابراین، به صلاح زائر نیست که در این ایام که علاوه بر نامشخص بودن شرایط حمل ونقل آن سوی مرز، ارتباطات زائران در حرم و مسیر حرکت نزدیک است و هوا نیز نسبتاً گرم است، به عراق اعزام شوند.
فقط از مسیر هوایی امکان حضور افراد خاص در عراق وجود دارد
ذوالفقاری در ادامه با اشاره به اینکه تنها راه زائران خارجی که عراق برای ایام اربعین میپذیرد، هوایی است، گفت: مسیر زمینی برای اعزام زائران عراق بسته است و همانطور که بسیاری از زائران کشورها از مسیر ا