پیشنهاد منطقهای شدن مرکز ملی خشکسالی ایران/رایزنی برای «سامانه راهنمایی پیشبینی سیلاب»
از سراسر وب
سحر تاجبخش در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «رکن آنلاین» با اشاره به برگزاری هفتاد و دومین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی توضیح داد: هفتاد و دومین نشست شورای اجرایی (EC) امسال به صورت ویدیو کنفرانس در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه سازمان جهانی هواشناسی سه رکن اصلی دارد، اضافه کرد: «کنگره هواشناسی جهانی» و «شورای اجرایی» 2 رکن اولویتدار آن است؛ شورای اجرایی، متشکل از 37 کشور و چندین مرکز بینالمللی و اعضای سازمان جهانی هواشناسی هستند که در تهیه و تولید مستنداتی که سازمان هواشناسی جهانی تولید میکند و برای ابلاغ علمی به کشورها ابلاغ میشود، حق رأی دارند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: کشور ایران از سال گذشته توانست مجدداً یکی از کرسیهای شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی را کسب کند تا در آنجا حق رأی داشته باشیم، در منطقهای که ما هستیم 6 کشور ایران، چین، ژاپن، کره جنوبی، هند و امارات حضور دارند و امارات رئیس منطقه است.
وی افزود: اتفاقاتی که در این شورا رخ میدهد مصوبات، آییننامه و دستورالعمل است که سازمان جهانی هواشناسی در طول چهار سال برای کشورها ارسال و برنامهریزی میکند و برای آن بودجه میگذارد، هفتاد و دومین نشست شورای اجرایی از روز دوشنبه 7 مهر 99 کار خود را آغاز کرد و به مدت پنج روز تا جمعه 11 مهرماه به صورت ویدیو کنفرانس ادامه دارد.
تاجبخش ادامه داد: تاکنون در این اجلاس درباره برخی اسناد از جمله اسناد مربوط به مسائل هیدرولوژی آبشناسی، اسناد مربوط به پیشبینیهای وضع هوا، و اسناد مربوط به خشکسالی و اقلیم، مواردی مطرح شد؛ همچنین برخی اسناد بررسی شد تا مجدداً در شورای بعدی مطرح شود و برخی اسناد هم تصویب شده است که برای چهار سال آینده در کنگره، تصویب نهایی خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره پیشنهاداتی که از سوی ایران در اجلاس مطرح شده است، توضیح داد: چندین مسئله برای ما مهم است اول آنکه تاریخ برگزاری جلسات برابر با تاریخ میلادی است که پیشنهاد ما این بود تعطیلات و پایان هفتههای کشورهای اسلامی را مدنظر قرار بدهند، زیرا کسانی که از کشورهای اسلامی در این نشست شرکت میکنند، از دوشنبه تا جمعه باید حضور یابند و مجدداً از شنبه کار خود را آغاز کنند، در حالی که کشورهای دیگر روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل خواهند بود که مقرر شد در نشست شورای اجرایی EC هفتاد و سوم، اگر جلساتی درباره دورههای طولانیمدت 5 تا 6 روزه بود، حتماً این موضوع برای کشورهای اسلامی لحاظ شود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: موضوع دومی که مطرح شد، مباحث تخصصی درباره نرمافزاری است که در سازمانی جهانی هواشناسی در حال اجرایی شدن است و در بسیاری از کشورها اجرا شده است، این سامانه، «سامانه راهنمایی پیشبینی سیلاب» نام دارد.
وی افزود: در این نشست پیشنهاد ایران به عنوان یکی از اعضا این بود که برخی کشورها به این سامانه مجهز هستند و ضرورت دارد، برای دیگر کشورها هم اجرا شود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: البته ما چندان نمیتوانیم در EC راجع به کشور خودمان صحبت کنیم، بلکه باید درباره منطقه صحبت کنیم، اما میتوان از این ترفند استفاده و اعلام کرد که برای کشورهای منطقه خاورمیانه این سامانه را نصب و راهاندازی کنند، به هر حال برخی کشورها به این سامانه مجهز هستند و ضرورت دارد، برای دیگر کشورها هم اجرا شود.
* پیشنهاد منطقهای شدن مرکز ملی خشکسالی ایران
تاجبخش افزود: موضوع بعدی درباره منطقهای شدن مرکز ملی خشکسالی ایران بود، عنوان شد ما در منطقه غرب آسیا « مرکز منطقهای خشکسالی» نداریم و برخی کشورها متقاضی راهاندازی ه