پیگیری مطالبه کشاورزان در فارس من؛ پشتپرده پرواز بهای کودهای شیمیایی چیست؟
از سراسر وب
به گزارش «رکن آنلاین»، با آغاز فصل کشت پاییزه و زمستانه، افزایش ناگهانی ۶ تا ۱۰ برابری کودهای شیمیایی موجی از نگرانی را بین کشاورزان به وجود آورد. این افزایش کود و سموم کشاورزی طبق مصوبه دولت پس از حذف ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی و تبدیل آن به ارز نیمایی انجام شد. بنابراین قیمت هر کیسه سوپرفسفات ۳۳۰ هزار تومان، دیآمونیام فسفات ۴۵۰ هزار، کلرورپتاسیم ۵۰۰ هزار تومان و سولفات پتاسیم ۵۳۰ هزار تومان به واحدهای فروش ابلاغ گردید.
بنابراین دولت بر اساس تبصره ۱۴ قانون بودجه، یارانه برای کود شیمیایی در سال ۹۹ را حذف کرد و هیچ پاسخ قانعکنندهای هم برای کار خود ارائه نداد. به نظر میرسد افزایش شدید این محصول، تولید کشاورزان را تحت تأثیر قرار دهد. اعتراض به افزایش اقلام و تجهیزات کشاورزی، سیستم معیوب توزیع کود، سرگردانی کشاورزان از تهیه نهادهها و شوک افزایش قیمت کودهای شیمیایی، گلهمندی و اضطراب کشاورزانی بوده که از گوشه و کنار استانهای کشورمان به گوش میرسد.
بر همین اساس، کاربران «فارس من» نیز با ثبت سوژهای درباره «افزایش قیمت کودهای کشاورزی به صرفه نیست» و «گرانی و کمبود کود شیمیایی» از جهش قیمت نهادههای کشاورزی در سال
متأسفانه با توجه به مشکلات فوق، شاهدیم که دولت به جای اینکه به فکر تأمین کود مورد نیاز کشاورزان باشد خبر از افزایش قیمت این محصول میدهد. خبرهایی که واکنش نمایندگان مجلس را هم به همراه داشته است.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با اعلام افزایش ۵۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت کود شیمیایی، گفت: دولت با این کار خود میخواهد رئیس جمهور بعدی را با مشکل مواجه کند و سرزمین سوخته به دست دولت بعد بدهد.
محمدجواد عسگری نماینده مردم داراب در مجلس هم با بیان اینکه متأسفانه دولت برنامه جدی برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی ندارد، گفت: افزایش چند صد درصدی قیمت کود و سم باعث شده که کشاورزان رغبتی برای کشت پاییزه نداشته باشند.
وی افزود: خرید تضمینی محصولات کشاورزی از ابزارهای قانونی حمایت از کشاورز و افزایش امنیت غذایی محسوب میشود و دولت مکلف است از حقوق همه اقشار حمایت کند لذا باید این ابزار مؤثر واقع شود.
در ادامه این اظهارات، محمد سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس، تصریح کرد: افزایش قیمت کود شیمیایی و سوخت ادوات، کشاورزان را با چالش مواجه کرده است. امیدوارم آقای روحانی به پرسش ۸۰ میلیون انسان پاسخ دهد و در مجلس حضور یابد.
همانطور که گفته شد با افزایش سرسامآور قیمت کود، تولیدات کشاورزی صرفه اقتصادی نداشته و کشاورز به دلیل گرانی، دیگر در مزارع خود اقدام به کشت محصول نخواهد کرد و در نتیجه در آینده کاهش محصولات را خواهیم داشت. علاوه بر این، در بحبوحه گرانی جای پای دلالان و واسطهگران هم محکمتر میشود.
در همین راستا، محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم در گفتوگو با فارس، مسیر دولت در برنامهریزی و سیاستگذاری تولید محصولات کشاورزی را اشتباه دانست و گفت: باید در نظر داشت گرانی نهادهها در مزارع باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی میشود و امنیت غذایی را به خطر خواهد انداخت.
وی افزود: این افزایش ۴ تا ۱۰ برابری نسبت به سالهای گذشته نشان از مشکلات زیاد برای کشاورزان در آستانه فصل کشت میدهد. دولت باید هر چه سریعتر کود موردنظ