اقتصاد ایران داغونه
از سراسر وب
پس از مجموعهای از کاهشهای عرضه داوطلبانه اعضای اوپک پلاس از سال ۲۰۲۲ که به منظور تقویت قیمت نفت صورت گرفته بود، تصمیم گرفتند که تا پایان سال ۲۰۲۶، محدودیتهای عرضه داوطلبانه خود را تمدید کنند. این گروه همچنین تصمیم گرفت که ظرفیت تولید روزانه خود را به میزان ۵.۸۵ میلیون بشکه فریز کند.
بانک جی پی مورگان پیشبینی کرده که رشد تقاضای جهانی نفت از ۱.۳ میلیون بشکه در روز در سال جاری، به ۱.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد و پس از آن در سال ۲۰۲۶ به ۱.۳ میلیون بشکه در روز بازگردد، که مطابق با میانگین بلندمدت تاریخی است
در گزارش این بانک آمده است که اگر دولت آینده ترامپ سیاستهایی را اتخاذ کند که به طور بالقوه موجب افزایش قیمت نفت شود—مانند فشار بر ایران، ونزوئلا و روسیه برای محدود کردن صادرات و درآمد نفت این کشورها—این سیاستها ممکن است به هدف اصلی ترامپ که کاهش قیمت انرژی است، لطمه بزند.
موسسه اعتبارسنجی «فیچ ریتینگز» پیشبینی کرده که قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ از میانگین ۸۰ دلار در بشکه به ۷۰ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۲۵ کاهش یابد. این کاهش ناشی از افت رشد تقاضا و تولید بالاتر کشورهای غیراوپک پلاس است که موجب مازاد عرضه خواهد شد.
جی پی مورگان نیز پیشبینی کرده که با توجه به مازاد عرضه ۱.۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴، قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۵ به ۷۳ دلار خواهد رسید. این پیشبینیها تحت تاثیر نگرانیها از کاهش تقاضا، به ویژه در چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، قرار دارد.
در پی این نگرانیها، قیمت نفت در بازار آسیا کاهش یافت و به طور هفتگی حدود سه درصد کاهش ثبت کرد. نفت برنت با ۴۱ سنت کاهش به ۷۲ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید و قیمت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهش ۳۹ سنتی به ۶۸ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه رسید