[chartm sym=”try”]
[smoney sym=”try”]
اخبار اقتصادی
تصویری تعجب برانگیز از هدیه تهرانی، حیایی و پورعرب در صحنه هایی از فیلم دست های آلوده
انتقاد محمد امیر به حراج سکه توسط بانک مرکزی
عکسی شوکه کننده از بازیگر نقش مادر جیران در سریال جیران | رکن آنلاین
این افراد وام ۳۵میلیونی دولت را دریافت کردند
منتظر واریزی جدید به حسابهای بانکی باشید
شرایط ثبت نام مسکن ملی در دولت پزشکیان اعلام شد
یک روز خونین در بورس تهران رقم خورد
دریافتی یواشکی روی فیش برق که مردم تازه فهمیدند
قیمت آینه بغل خودرو نجومی شد!
همه چیز درباره “لیره ترک” واحد پول ترکیه
کشور گردش پذیر و ساحلی ترکیه انتخاب مناسبی برای مهاجرت و سفرهای توریستی ایرانیان است. در واقع بسیاری از ایرانیان به دلیل نزدیکی و هزینههای پایین به تفریح و زندگی در آن علاقه مندند. لیره، واحد پولی این کشور است. بنابراین اگر تصمیم سفر یا حتی مهاجرت به خاک این کشور را دارید به خاطر داشته باشید که حتماً قبل از سفر به تهیهی ارز رسمی این کشور بپردازید. بنابراین اگر مایلید تا اطلاعات مفید و جالبی دربارهی ارز رایج این کشور بدست آورید ما را تا انتها مطلب همراهی کنید.
نگاهی به تاریخچه پول ترکیه
کشور ترکیه در طول تاریخ دستخوش تغییرات و تلاطمهای بسیاری شده که در این میان واحد پولی این کشور نیز از طوفانهای پیش روی خود در طول تاریخ در امان نمانده است؛ به همین دلیل درست از همان زمانی که لیره به عنوان واحد پولی کشور ترکیه انتخاب شد شاهد نوسانات بسیاری بود.
در سال ۱۸۴۴ عبدالمجید یکم به عنوان سی و یکمین سلطان عثمانی دستور داد تا پولها و سکههای خود را با واحدی به نام لیره بشمارند. در واقع بلافاصله بعد از این دستور لیره عثمانی جای ارزهایی با نام کوروش را گرفت و از آن پس لیره عثمانی به عنوان واحد اصلی پول در میان عثمانیان شناخته شد. با گذشت زمان و سقوط سلسله امپراتوری عثمانی و به روی کار آمدن جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳، این واحد پولی با نام لیره ترکیه در میان مردم شهرت یافت.
لیره تا اواسط دهه ۱۹۷۰ دارای ثبات ارزشی بالایی بود، اما با ایجاد تورم در اواخر این دهه ارزش لیر به مرور کاهش یافت به گونهای که در سال ۱۹۹۴ و ۱۹۹۹، ترکیه دوبار با رکود
اقتصادی مواجه شد و به دنبال آن بحران شدید بانکی در ترکیه ایجاد شد که پایههای ارزشی لیر به واسطهی آن متزلزل شد و به عنوان کم ارزشترین واحد ارزی در دنیا شناخته شد. به عنوان مثال ارزش هر دلار آمریکایی در سال ۱۹۶۶ برابر با ۹ لیره ترکیه بود اما همین یک دلار در سال ۲۰۰۵ از ارزشی به اندازهی ۱۳۵۰۰۰۰ لیر برخوردار شد، این تفاوت قیمتی برای یک دلار به فاصلهی چندین سال نشان دهندهی کاهش ارزشی لیره در جهان است.
این تورم بیرویه باعث شد تا ارز کشور ترکیه با بحران جدی رو بهرو شود و تاثیرات ناخوشایندی نیز بر اقتصاد ترکیه وارد شود، به نحوی که مسئول بانک مرکزی این کشور مجبور بود که از سال ۱۹۸۱ هر دو سال یکبار ارقام بالاتری از اسکناس را ارائه دهد تا تعادل میان قیمتها با پول موجود در کشور برقرار شود. افزایش تورم در ترکیه چنان با سرعت پیش رفت که در فواصل متوالی از زمان از جمله سالهای ۱۹۹۵، ۱۹۹۶ و ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ این واحد ارزی به عنوان کم ارزشترین واحد پولی در دنیا در کتاب گینس به ثبت رسید.
مشخصات واحد پول ترکیه
همانطور که گفته شد واحد ارزی کشور ترکیه لیره (lira) است. این واحد ارزی در ترکیه دارای نماد اختصاری است که در گذشته با نماد TRY و از سال ۲۰۰۵ با نماد YTL در میان ترک زبانان ساکن ترکیه شهرت یافت و سپس مجدداً در سال ۲۰۰۹ حرف Y از این واحد پولی کسر شد و در نهایت نمادی تحت عنوان TL به آن اختصاص یافت که امروزه این نماد به شکل در اسکناسها چاپ و درج میشود.
علت اصلی این تغییر نماد از سالهای پیشین این است که در پی تورمهای مداوم در اقتصاد این کشور، عدد صفر از پول ترکیه حذف شد. ناگفته نماند که لوگوی از ترکیب دو کاراکتر T و L
بدست آمده و از سوی بانک مرکزی ترکیه تایید و در سال ۲۰۱۲ به عنوان لوگوی واحد لیره تصویب شد. فرآیند انتخاب این لوگو در پی برگزاری یک مسابقه برای ارائهی بهترین لوگو در سال ۲۰۱۲ انجام شد و از میان چند صد طراحی ارائه شده، این علامت به عنوان لوگوی واحد پول ترکیه برگزیده شد. به گفتهی نخست وزیر وقت، رجب طیب اردوغان، در این نشانه قسمت انتهایی T به شکل لنگری درآمده که بیانگر “بندرگاه امنی” است که خطوط افقی کشیده شده در آن، ارزش و اعتبار در حال توسعهی ترکیه را به رخ همگان کشیده است.
علاوه بر این مسئله باید به این نکته اشاره کرد که هر ۱۰۰ کروش (Kurus) برابر با یک لیره است. اسکناسهای رایج و موجود در این کشور هم اکنون اسکناسهایی چون ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ است و سکههایی که مردم بطور معمول از آن در مبادلات روزمرهی خود استفاده میکنند، سکههای ۱ لیر و ۱، ۵، ۱۰، ۲۵ و ۵۰ کروشی هستند.
اما از میان این سکهها، سکهی ۱ کروشی خیلی کم مورد استفاده قرار میگیرد. به هنگام خرید با پول این کشور باید خیلی به این مسئله توجه کنید که اسکانسهای رقم بالا را به جای اسکناسهای خورده اشتباه نکنید؛ زیرا شکل ظاهری تمام این اسکناسها مشابهاند. به عنوان مثال دقت کنید که اسکناسهای ۵۰ لیری را به جای اسکناسهای ۵ لیری به فروشنده ندهید، چون این دو اسکناس خیلی شبیه به هم هستند.
نکات ارزی سفر به ترکیه
بهتر است بدانید که قبل از فراهم آوردن لوازم مورد نیاز سفرتان باید به تهیهی ارز کشور مقصدتان بپردازید. اما ارز مورد نیاز برای سفر به کشور ترکیه چیست؟ شاید طبق آنچه که تا به اکنون در این مقاله خواندهاید به این فکر کنید که باید حتما به تبدیل پول خود به ارز ملی این کشور یعنی لیر
بپردازید اما ما به شما پیشنهاد میکنیم تا مقدار کمی لیره با خود به همراه داشته باشید و بخش اصلی پولتان را ارز بین المللی دلار بخرید؛ زیرا دلار در میان مردم ترکیه از محبوبیت زیادی برخوردار است به همین دلیل اگر خریدهای خود را با دلار انجام دهید فروشندهها به راحتی آن را از شما میپذیرند. بنابراین حتی اگر بخشی از پولتان را هم خرج نکردید اصلاً نگران نباشید زیرا میتوانید در سفرهای بعدیتان از آن استفاده کنید.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کرد آن است که اگر به هر دلیلی نتوانستید عمل تبدیل پولتان را قبل از سفر انجام دهید باید به صرافیهایی که DOVIZ نام دارند و در سطح شهر واقع شدهاند بروید و پولهای خود را تبدیل کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از انتخاب صرافی مورد نظرتان، ابتدا از چند صرافی دیگر قیمت بگیرید تا با خیال راحت و قیمتی مناسب پولهای خود را عوض کنید. همچنین فراموش نکنید در روزهای تعطیل و اعیاد صرافیها در ترکیه بسته هستند؛ بنابراین اگر در تعطیلات به ترکیه سفر کردید بهتر است مقدار بیشتری لیره با خود به همراه داشته باشید