طلا منفیتر از دلار شد
از سراسر وب
قیمتها در بازار ارز روند نزولی گرفت. همین هم باعث شد حباب درهم در محدوده ۹۰ تومانی جای بگیرد. همچنین کاهش ارزش اونس جهانی طلا به کاهش بیشتر قیمتها در بازار طلا و سکه دامن زد.
گزارشهای اقتصادی آمریکا از تضعیف بازار کار این کشور حکایت داشت و اکنون بازارها با احتمال ۷۸ درصدی پیشبینی میکنند که کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سپتامبر آغاز شود و تا پایان سال میلادی کاهش دو مرحلهای نرخ بهره رقم بخورد.
همین مسئله باعث شده اگرچه اونس طلا در روز جاری کاهش یافت ولی بالاتر از سقف قیمتی شش هفته گذشته باشد. البته معاملهگران طلای جهانی تحولات سیاسی در فرانسه را نیز برای معاملات زیر نظر دارند. اونس طلا در لحظه نگارش این گزارش در محدوده دو هزار و ۳۷۶ دلاری قرار گرفته است.
ربع سکه در روز جاری بیشترین کاهش قیمت را ثبت کرده است و نسبت به سایر اعضای بازار طلا کاهش بیشتری داشته است.
حباب ربع سکه سقوط کرد
حباب ربع سکه در روز جاری در محدوده ۷۸ درصدی قرار گرفته است که نسبت به بیشترین مقدار آن در هفته گذشته که در روز سهشنبه دوازدهم تیرماه ثبت شده است بیش از ۱۱ درصد کاهش یافته است. حباب نیم سکه هم به کمترین میزان از ابتدای خرداد ماه رسیده است.
همزمان با کاهش قیمتها در بازار طلا، صندوقهای طلا نیز در روز جاری با کاهش ارزش معاملات همراه شدند، ارزش معاملات صندوقهای طلا در روز جاری نسبت به روز شنبه نزدیک ۶۰ درصد کاهش یافته و برای سومین روز متوالی این صندوقها خروج پول حقیقی را ثبت کردهاند که از ششم مهر سال قبل تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
گزارشها از روند تورم نشان میدهد که تورم نقطهبهنقطه در سال ۱۴۰۳ روند صعودی گرفته و از محدوده ۳۰.۹ درصد به ۳۱.۹ درصد در خرداد ماه رسیده است. این در حالی است که تورم سالانه در این بازه روند نزولی داشته است ولی آنچه حائز اهمیت است در صورتی که این روند ادامهدار باشد ممکن است روند نزولی تورم سالانه متوقف شود که علامت خوبی برای بازار ارز نیست.
رفتار شاخص کل پس از فتح مقاومت
شاخص کل بورس در روز جاری تعدیل شد و نسبت به روز قبل کاهش ۵۱۴۰ واحدی را ثبت کرده است.
در دیدبان روز قبل اشاره شد که شاخص کل بورس به مقاومت مهمی رسیده است به همین خاطر اصلاح شاخص کل بورس از نظر تکنیکی در روز جاری منطقی به نظر میرسد.
شاخص کل امروز کاهش یافت و ارزش معاملات خرد نیز کم شد. حال باید دید که روز آتی معاملات بهتری رقم خواهد خورد یا خیر؟
از نظر تکنیکی در روندهای صعودی در روزهایی که کندل افزایشی تشکیل میشود حجم معاملات بیشتر از روزهایی است که کندل نزولی ثبت میشود، اگر روند شاخص کل بورس مانند انتخابات ادوار گذشته به مسیر صعودی وارد شده باشد رفتار بازار سرمایه از منظر تکنیکی و حجم معاملات در حال حاضر منطقی به نظر میرسد. در روز جاری همزمان با کاهش شاخص کل، حجم معاملات نیز کاهش یافته است.
امروز عملکرد شاخص هموزن بهتر از شاخص کل بورس بود و شاخص کل هموزن مثبت کار خود را به پایان رساند.
بررسی تکنیکی شاخص کل هموزن نشان میدهد که اندیکاتور مکدی وضعیت صعودی به خود گرفته است. ولی این شاخص در محدوده ۷۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد با مقاومت قیمتی رو به روست که با محدوده ابر کومو همپوشانی دارد.