چرا بچهها در سینمای ما جایگاهی ندارند؟ | واردات عجیب و غریب تولیدات کودکانه به کشور
از سراسر وب
نویسنده و کارگردان «پیشونی سفید» گفت: اگر واقعاً به داد سینمای کودک و البته ساخت کارهای مفید در نمایشخانگی و حتی تلویزیون نرسیم حتماً با میزان واردات عجیب و غریب کارهای کودکانه به کشور مواجه خواهیم بود.
به گزارش همشهری آنلاین سیدجواد هاشمی در مورد وضعیت سینمای کودک کشور اظهار کرد: حوزه کودک نیازمند پشتیبانی نهادها و سازمانهای فرهنگی مرتبط است. بازیگر «اخراجی ها» افزود: به من میگویند فیلم ارزانبساز؛ واقعاً برای تأثیرگذاری و القای درست معانی و مفهوم و البته عقبنماندن از جنگ انیمیشنها و کارهای کودکانه قوی غربیها باید کارهای خوب عرضه کرد تا کودکان مشتری آن شوند.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر قرار است حمایتی اتفاق بیفتد بنیاد فارابی این حمایتها را ساختارمند و در جهت توسعه و گستره ساخت کارهای تأثیرگذار حوزه کودک و نوجوان قرار دهد. وگرنه رفتار غیرساختاری و مقطعی در این حوزه به یک کار تأثیرگذار و مثمرثمر منجر نخواهد شد.
بازیگر «شهر گربه ها» تأکید کرد: اگر واقعاً به داد سینمای کودک و البته ساخت کارهای مفید در نمایشخانگی و حتی تلویزیون نرسیم حتماً با میزان واردات عجیب و غریب کارهای کودکانه به کشور مواجه خواهیم بود. هرچند که الان هم به همینگونه است مصرف کودکان و نوجوانان ما بیشتر از کارهای خارجی است. نباید اینگونه باشد؛ همواره میگوییم خسارت فرهنگی، همینها خسارت فرهنگی محسوب میشود.
در جایی گفتم ساخت فیلم کودک عشق است و دیوانگی؛ واقعآً به همین صورت است. دیوانگی از این بابت که هیچ شرایطی مناسبِ تولید فیلم کودک و نوجوان نیست
وی خاطرنشان کرد: در جایی گفتم ساخت فیلم کودک عشق است و دیوانگی؛ واقعآً به همین صورت است. دیوانگی از این بابت که هیچ شرایطی مناسبِ تولید فیلم کودک و نوجوان نیست. سه بخش از این عدم توجه را میگویم؛ مسئولان با وجود اینکه ادعا میکنند خیلی به سینمای کودک توجه میکنند اما در عمل این اتفاق نه در تلویزیون میافتد، نه در وزارت ارشاد و نه در بخشهای دیگر؛ یعنی بچهها مهم نیستند.
هاشمی افزود: در وزارت ارشاد کمک آنچنانی به سینمای کودک به صورت ویژه نمیشود. البته کمتر فیلمِ کودک ساخته میشود؛ فیلم برای کودکان نه درباره کودکان! از این فیلمهایِ درباره کودکان در جشنواره کودک و نوجوانِ به وفور دیده شد که بچهها خوششان نمیآید.
بازیگر و تهیه کننده «فیلسوف های احمق» با اشاره به اینکه سانسِ خوب هم به سینمای کودک داده نمیشود، تصریح کرد: معضلی که باید به آن توجه جدّی داشت در کنار حمایتهایی که حین تولید و پستولید به آن نیازمندیم، حمایت روی پرده اکران است. زمانی سینمایی مثل «سعدی» وجود داشت و امروز حتی سانس خوب هم به سینمای کودک داده نمیشود! همین روند باعث شده بارها خودم به عنوان یک فیلمساز ضربه بخورم. سانسهایی که به من میدادند ساعت ۱۱ صبح، یک ظهر و از این دست ساعتهای پرت بود! چطور پدر و مادر میتوانند فرزندشان را به سینما بیاورند.
هاشمی ابراز امیدواری کرد: کمکهایی که قرار است تحت عنوان صندوق پروانه ارائه شود به صورت حقیقی اتفاق بیفتد. اگر قرار است بنیاد فارابی به میدان بیاید و صندوقی راه بیندازد شاید به این واسطه انگیزهای برای فیلمسازان این حوزه ایجاد شود. امیدوارم این کمکها و راهاندازی چنین صندوقهایی مقطعی نباشند و از طرفی کمکهای حقیقی برای کسانی که واقعاً دغدغهمند این حوزهاند و به نوعی تأثیرگذارند اتفاق بیفتد.