خودرو گران نمی‌شود

از سراسر وب

اقتصادنیوز: «نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم.:

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.در سال ۱۴۰۲، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۳، ۱۳۶۳، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ تقدیم مخاطبان می‌شود.

وزارت ارشاد اسلامی در چارچوب وظایف خود با هماهنگی و همکاری ارگان‌های ذیربط تسهیلات لازم را جهت رفاه هرچه بیشتر مسافران نوروزی فراهم کرده است.

وزارت ارشاد اسلامی همچنین اعلام کرد، ادارات تابعه این وزارتخانه هیچ‌گونه دخالتی در ذخیره جا در واحدهای اقامتی کشور نداشته و این امر راسا وسیله دفاتر واحدهای اقامتی مزبور انجام می‌گیرد.

 معادن: قیمت‌گذاری باید با هدف حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده باشد

وزیر معادن و فلزات گفت: مشکلی که ما امروز داریم این است که سیستم بانکی به‌طور جدی از تولید حمایت نمی‌کند.

مهندس محلوجی افزود: اینک محصولات فولاد و مس به کشورهای بزرگ صنعتی پیش‌فروش می شود و باید از این حرکت حمایت شود

وی با انتقاد از قیمت‌گذاری کالاهای صنعتی گفت: با قیمت‌های مصنوعی نمی‌شود صنعت را اداره کرد. برخی فکر می کنند که با یک بسیج همگانی می‌شود با قیمت‌های مصنوعی، گرانی را مهار کرد. اگر این کار را در مورد تمامی کالاها انجام دهیم و با هر کالایی برخورد مناسب نشود در آینده این طرح شکست خواهد خورد.

باید با گرانی کالاهایی که در سبد هزینه خانوار اهمیت دارد، مبارزه و قیمت‌گذاری کرد.

مهندس محلوجی با اشاره به محکومیت اخیر مدیر کارخانه آلومینیوم اراک گفت: مدیر این واحد براساس مصوبه هیات‌مدیره برای حمل‌و‌نقل آلومینیوم هزینه ناچیزی را دریافت کرده بود که ۷۰ میلیون تومان جریمه می‌شود، اما کسی نمی‌گوید که از سال ۷۲ این مدیر آلومینیوم را کیلویی ۲۸۵ تومان فروخته و در بازار ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان بوده، از این تفاوت قیمت چه کسی سود برده است؟

در مورد محصولات فولاد حدود ۸۰ میلیون تومان مابه‌التفاوت قیمت کارخانه و بازار را چه کسی برده است.

وی افزود: راه صحیح این است که اجازه ندهیم مابه‌التفاوت میان تولید کارخانه و بازار ایجاد شود و راه آن هم قیمت‌گذای مصنوعی نیست، مگر در سبد هزینه خانوار مس و آلومینیوم و فولاد مطرح است؟

نباید کنترل گرانی را بر روی تمامی کالاها و با قیمت مصنوعی انجام دهیم و در غیر این صورت شاید چند ماه دیگر ناچار به اعلام شکست آن شویم.

افزایش قیمت جهانی فولاد، قیمت خودرو را افزایش نمی‌دهد.

احمد دوست‌حسینی، معاون وزیر صنایع و معادن در امور تولید گفت: با توجه به تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو طی سال آینده و افزایش قیمت خودرو در اثر بالا رفتن قیمت جهانی فولاد، خودروسازان داخلی نیز با وجود تعرفه ۱۰۰ درصدی امکان رقابت با تولیدکنندگان خارجی را خواهند داشت.

وی افزایش تیراژ تولید را دلیلی برای کاهش هزینه‌های خودروسازان عنوان کرد و گفت: با اعمال این روش طی چند سال اخیر به‌رغم افزایش قیمت فولاد، قیمت خودرو بالا نرفته است.

دوست‌حسینی با بیان اینکه قیمت جهانی فولاد تقریبا به یک حالت باثبات رسیده است، اظهار کرد: قیمت فولاد در سال جاری افزایش قابل ملاحظه‌ای نداشته و به همین نسبت قیمت خودرو نیز حفظ شده است.

وی افزود: با توجه به این شرایط و همچنین کاهش ۳۰ درصدی تعرفه واردات خودرو طی سال آینده، افزایش قیمت خودرو منطقی نخواهد بود و قیمت خود افزایش پیدا نمی‌کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.